Grilovaná pražma je potěšením pro všechny vaše smysly
Při přípravě jižanských specialit rozhodně není kam spěchat. A nemusíte ani na nic dlouho čekat, rozpálený gril udělá většinu práce za vás a po pár minutách se může klidně podávat. Pokud máte rádi grilované ryby, víte dobře, že základem je poctivá marináda. K pražmě se velmi dobře hodí citronová šťáva a česnek, výsledná kombinace chutí je pak ještě o to skvostnější s klasickou středomořskou ingrediencí, kterou je olivový olej. Nevěříte? Zkuste si to sami a uvidíte, že vám podáváme na talíři jen čistou pravdu.
Vynikající dobrota pro letní oslavy a sešlosti
Vidíte se po pár měsících zase s partou přátel a máte si co říct. K tomu je ale třeba také spoustu dobrého jídla, že? Pražma se velmi ráda postará, aby nikdo nehladověl a abyste nebyli vyčerpaní z přípravy tohoto svátečního menu. Je to lehká mořská ryba, která zasytí a současně se snadno tráví, zasluhuje si tedy čestné místo mezi letními dobrotami. Stačí jí asi deset až patnáct minut na grilu, více netřeba, bude propečená tak lákavě, až se sbíhají sliny. Patříte k rybím gurmánům? Potom si kromě steaku z tuňáka či lososího tataráku připravte také tuto rybu, v tradici často spojované s bohyní lásky.
Polévka, co se musí podávat studená? Arnold J. Rimmer to nevěděl a stal se terčem posměchu, od té doby ale i mnozí z těch, kdo nemají osobní zkušenost s Andalusií, dobře vědí, že gazpacho je polévkou z rajčat, která nesnese ohřívání a měla by se pít brčkem. Její příprava je ostatně tak lehká jako letní pohoda a myšlenky na ono slastné víkendové nicnedělání. Pár tipů ničemu neuškodí, takže se zkuste třeba jen mírně inspirovat recepty z Itálie nebo Španělska. Pro andaluskou polévku číslo jedna potřebujete jenom okurku, rajče, papriku, česnek, sůl, pepř a tekuté olivy, co víc dodat? Příprava bude snadná, korunu všemu vašemu snažení pak nasadí právě prémiový olivový olej od olivum.cz!